Bouw je eigen digitale camerasysteem op in enkele simpele stappen

camerabewakingAls eigenaar van een bedrijf bent u er inmiddels van op de hoogte dat camerabewaking de afgelopen jaren flink aan verandering onderhevig is geweest. Om maar het belangrijkste wapenfeit te noemen: analoge systemen zijn achterhaald en zijn nu allemaal digitaal. Misschien hebt u de voordelen al wel eens gehoord van een producent en verkoper, en is dat blijven hangen. Maar u hebt ook de bijbehorende prijs gehoord. En dat is tot nu toe het obstakel.

Dat is niet gek, want als u nog een analoog systeem voor camerabeveiliging hebt, wilt u die niet in een keer weggooien. U weet dat digitale systemen beter te bedienen zijn, hogere kwaliteit beeld leveren en beeldmateriaal veel beter te beheren is. Maar uw oude systeem geeft gewoon nog goed beeld, en waarom zou je alles meteen weggooien en vervangen?

De vraag kan beantwoord worden door te wijzen op de voordelen op het gebied van gebruiksgemak en efficiëntie. Uw werk en dat van uw medewerkers kost tijd, en dus geld. Hoe sneller je processen in het bedrijf maakt, des te lager de kosten. Dat is alvast een hele goede reden om in zee te gaan met een digitaal systeem voor bewakingscamera’s. U bent af van het archiveren van banden en u kunt in zeer korte tijd alle belangrijke momenten terughalen.

Maar er zijn meer sterke argumenten om over te gaan op digitale camerabewaking. U hikt aan tegen de grote investering een het vernieuwen van een compleet systeem? Bouw het dan langzaam uit! Een van de grootste voordelen van digitale observatie van u en uw eigendommen is de modulaire opbouw die je kunt toepassen. Het begint met een nvr, dat een basis is voor alle camera’s. Vanaf dat moment kunt u per stuk camera’s aansluiten, in het tempo dat u zelf wilt. Het is dus niet verplicht alle camera’s in een keer te kopen die u nodig heeft. Het is niet eens nodig om exact de bijpassende camera te kopen. De camera’s zijn namelijk alleen geschikt voor gebruik door middel van het Onvif-protocol. Iets simpeler gezegd: de camera’s spreken dezelfde taal en kunnen dus onderling worden uitgewisseld.

Vanaf moment van aansluiten kunt u zelf of met hulp van een deskundige het systeem opzetten. Zonder al te veel gerommel, in slechts korte tijd. Zo heeft u snel bewakingsbeelden van digitale kwaliteit in huis, zonder dat u het hele bedrag voor een compleet systeem op tafel hoeft. Veiligheid voor een hele redelijke investering!