Een product op de markt zetten

ProductontwikkelingEen nieuw product op de markt zetten. Een droom van menig uitvinder en stiekem natuurlijk van ons allemaal. Een product dat jij op de markt zet vereeuwigd jezelf in de vaderlandse geschiedenis. Een indruk achterlaten, dat is iets wat we natuurlijk allemaal wel willen. Het grootste obstakel is vaak dat mensen twijfelen of hun idee wel goed genoeg is. Het lanceren van een nieuw product gaat door de enorme investering die je moet maken vaak met een boel twijfel. Natuurlijk is een deel van deze twijfel logisch, je kunt echter wel iets doen om deze twijfel te beperken. In deze blog vertel ik jou waar je op moet letten bij het ontwikkelen van een nieuw product, zodat de kans op succes zo groot mogelijk is.

Begin met het concept

Het belangrijkste is niet direct het maken van het product zelf, maar het concept. Dit komt doordat het concept dient als de blauwdruk voor jou later te ontwikkelen product. In deze fase mag je nog fouten maken, omdat je deze fouten vrij gemakkelijk kunt herstellen. Een goed concept geeft duidelijke richtlijnen en eisen op het gebied van wat er allemaal bij je product mag komen. Betrek ook direct je testgroep (die je hopelijk al hebt) bij het ontwikkelen van je concept. Zoals gezegd kun je gemakkelijker aanpassingen maken in het concept dan in het uiteindelijke product.

Productontwikkeling

De volgende stap is natuurlijk het ontwikkelen van het product. Anders komt het product er natuurlijk nooit. Deze fase noemen wij ook wel productontwikkeling. Hierbij ga je op basis van je concept design het product verder ontwikkelen. In deze fase is het belangrijk dat je kleine aanpassingen kunt maken en dus werkt op basis van sprints. Dit zorgt ervoor dat je steeds kleine aanpassingen kunt blijven doorvoeren op basis van feedback van je doelgroep.

Succes!

Ik wens je enorm veel geluk en succes bij het ontwikkelen van je product en weet zeker dat het gaat lukken met de tips uit deze blog. Ik hoop daarnaast dat deze blog een aantal twijfels heeft weggenomen.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

39 − 30 =