Eenvoudig een doorlopend krediet aanvragen

Je hebt meer geld nodig, op een korte termijn. Je hebt door allerlei persoonlijke omstandigheden gedurende een bepaalde periode een extra bestedingsruimte nodig. Om de klap van tijdelijk werkeloos zijn op te vangen, omdat je opeens een paar grote uitgaven moet doen, of gewoon om reserves achter de hand te houden. In dat geval ligt een doorlopend krediet aanvragen voor de hand. Dit regel je het beste via de bank. Denk er bij de keuze van een bank wel aan dat zij vaak als eis stellen dat jouw inkomen ook via een bankrekening bij hen binnenkomt. Zij willen immers zekerheid hebben dat jij inderdaad kredietwaardig bent.

doorlopend krediet

Wat je zeker moet weten als je een doorlopend krediet afsluit

Een bank zal aan jou niet zomaar een doorlopend krediet verstrekken. We zeiden het al; ze willen zeker weten dat jij het openstaand saldo ook weer kan aflossen. Een bank zal zo min mogelijk risico willen lopen. Daarom zal je inkomensbewijsstukken moeten aanleveren bij je doorlopend krediet aanvraag. Ook zal de bank een overzicht willen van jouw vaste uitgaven, zodat jij op verantwoorde wijze kan lenen. De bank heeft namelijk ook een verplichting naar de overheid toe in deze kwestie.

Hoeveel ruimte wil je?

Als je al je bewijsstukken hebt ingeleverd bij je doorlopend krediet aanvraag én je de goedkeuring van de bank hebt, dan moet je nog bepalen hoeveel bestedingsruimte je nodig denkt te hebben. Je hebt eigenlijk altijd de zekerheid dat je wat extra geld achter de hand hebt. Bedenk je wel dat je niet gelijk het hele bedrag hoeft te besteden. Je betaalt namelijk rente en aflossing over het bedrag van je bestedingsruimte dat je ook daadwerkelijk gebruikt. Besef je daarom goed dat het aan jou is of je je doorlopend krediet wilt gebruiken. Als dat inderdaad het geval is, bepaal dan duidelijk hoeveel van je doorlopend krediet je wilt gebruiken.