Goedkoop je fiets laten maken? Doe het zelf!

De Nederlander houdt van fietsen. Het zit in ons bloed en het is iets waar we trots op mogen zijn. Geen enkel ander land houdt in het algemene leven zo veel rekening met de fietser als in Nederland. Zijn er ook nadelen? Behalve dat het weer niet altijd goed is blijft het vervelend dat je fiets regelmatig een servicebeurt nodig heeft. Onderdelen die slijten nou eenmaal en een lekke band is zo gebeurd. Om te zorgen dat je niet honderden euro per jaar aan je fiets kwijt bent is het verstandig om je te verdiepen in het repareren van je fiets.

Benodigdheden

Er zijn een aantal dingen die je nodig hebt voor je begint. We zullen deze hieronder even samenvatten:

  • Fietsonderdelen
  • Gereedschap
  • Een computer of telefoon

Fietsonderdelen koop je het best online, aangezien dit een stuk goedkoper is. Zorg dat je verschillende producten en websites met elkaar vergelijkt. Dit helpt bij het maken van een juiste keuzen. Je hebt hier voor de meeste klussen geen speciaal fietsgereedschap nodig. Een standaard schroevendraaier en een inbussleutel zal in veel gevallen voldoen. Mocht je dit niet hebben kan je bij de buurman vragen of het mogelijk is om zijn gereedschap even te lenen. Ten slotte heb je een telefoon of pc met internetverbinding nodig. Waarom? Er staat heel veel informatie op internet over hoe je bepaalde fietsreparaties moet uitvoeren. Onze tip; zoeken via youtube. Het gaat veel makkelijker als iemand iets uitlegt en tegelijkertijd ook laat zien. Via handige video’s is elke reparatie voor jou super makkelijk!

Altijd zelf doen?

bakfietsDit hangt af van de complexiteit van de reparatie en je eigen ervaring. Er zijn fietsreparaties die heel makkelijk verkeerd kunnen gaan. Als je een dure bakfiets hebt van meer dan 2000 euro dan wil je het misschien liever door een expert laten doen. Een bakfiets zit ook anders in elkaar dan een normale fiets. Maar als je een band wil plakken of je versnellingen wil afstellen weten we zeker dat jou dit van zelf gaat lukken. Veel succes en heel veel fietsplezier!