Het nieuwe Barça shirt gaat terug naar de roots

Hoewel het speelschema van de Primera División nog niet bekend is, zal de aftrap van het nieuwe seizoen in Spanje hoogstwaarschijnlijk in augustus plaatsvinden. Met daarbij FC Barcelona als misschien wel de belangrijkste titelkandidaat voor het seizoen 2016/2017. Onder leiding van Luis Enrique gaat de Catalaanse sterrenformatie op zoek naar de 25e landstitel. Met hopelijk wederom een seizoen genieten van het MSN-aanvalstrio. Het zal geen eenvoudige klus worden, want met eeuwige rivaal Real Madrid en de vechtmachine van Atlético Madrid zal de titelstrijd een zwaarbevochten voetbalgevecht gaan worden. Het gebeurt in ieder geval in een nieuw Barcelona thuisshirt. En het is gelijk een opvallende editie. De club gaat namelijk terug naar de roots en eert het magische seizoen van 1992.

Terug naar de wortels

Het shirt van het afgelopen seizoen werd met gemengde reacties ontvangen. Weliswaar een mooi shirt om te zien, maar wel één die volledig afstapt van de identiteit. De ‘blaugrana’ banen liepen namelijk horizontaal in plaats van het gebruikelijke verticale design. Deze nieuwe koers houdt slechts één seizoen stand, want de club heeft besloten om weer over gaan op de verticale strepen. Tegelijkertijd eert de club het memorabele seizoen in 1992, toen de club voor het eerst de Europacup I wist te winnen. Het klinkt inmiddels haast niet voor te stellen, maar FC Barcelona is niet altijd de succesvolle club geweest die het vandaag de dag is. Met Johan Cruijff als ‘de verlosser’ en Ronald Koeman als matchwinner was het seizoen 1991/1992 een nieuw begin voor de club en haar fans.

» Wil je weten hoe het verhaal precies zit? Ga dan naar www.voetbalshirtskoning.nl en kom meer te weten over het Barcelona shirt en onze gevarieerde aanbod.