Het verschil tussen een Mastercard en Visacard.

De Mastercard.

mastercard.com

Dit is een kredietkaart waarbij u een kaart kunt aanvragen waarbij u onder krediet kunt kopen. De Mastercard is dus te vergelijken met een kredietkaart. U kunt deze kredietkaart van Mastercard dus gebruiken om online en wereldwijd te kunnen betalen. Ook bij de Mastercard zult u een uitgestelde betaling krijgen en daarna kunnen kiezen voor het afbetalen in termijnen.

Voor wie?

De Mastercard is een ideale lening voor personen die af en toe over extra geld willen beschikken en hiervoor niet altijd de contanten of middelen hebben. Zo kunt u bijvoorbeeld ook in veel hotels betalen met de Mastercard of een aankoop doen en deze later in maandelijkse termijnen terug betalen.

Tot slot.

Tot slot willen wij u vermelden dat een Mastercard vaak een hoog rentepercentage heeft over het opgenomen bedrag. U dient er dus rekening mee te houden dat het lenen en het gebruik maken van de Mastercard niet altijd de goedkoopste oplossing is. Maar indien u hier goed bij stilstaat en u er verantwoord mee omgaat kan een Mastercard een goede manier zijn om extra geld achter de hand te hebben en hoeft dit niet voor problemen te zorgen.

De Visacard.

visaard goldMet een Visacard bent u in de mogelijkheid wereldwijd te betalen maar ook aankopen via het internet te doen. De visacard kent dus vele mogelijkheden en is een van de meest gebruikte credit kaarten over de wereld. Echter kent ook de visacard haar eigen voor-en nadelen. Om u beter in te lichten hebben wij de visacard verder voor u uitgelicht.

Voor wie?

De visacard is geschikt voor personen die graag wat geld achter de hand hebben of die vaak in het Buitenland vertoeven en ook hier graag aankopen willen doen. De visacard is een kredietkaart waardoor u dus een lening aangaat wanneer u hiermee betaald. Ook via het internet kunt u met de visacard perfect en veilig aankopen doen.

Hoe aanvragen?

Vaak kunt u uw visacard online aanvragen of bij de bankinstelling waar u een zichtrekening heeft. Via deze bankrekening wordt bekeken of u de visacard kunt verkrijgen. Hierbij wordt gelet op uw andere financiële verplichtingen en uiteraard wordt er ook een toetsing afgenomen. De visacard is tenslotte een lening die u ook weer met rente dient terug te betalen. Na de aanvraag en goedkeuring zult u echter al snel gebruik kunnen maken van de voordelen van een visacard.

De voordelen.

De visacard kent vele voordelen waaronder:

  •     Extra geld achter de hand.
  •     Wereldwijde betalingsmogelijkheden.
  •     Online aankopen doen.
  •     Verzekering van de aangekochte goederen met de visacard.

De nadelen.

Ook aan het gebruik van de visacard zitten een aantal nadelen zoals:

  •     De visacard is een vorm van lenen.
  •     Over het opgenomen bedrag dient u rente te betalen die vaak hoger ligt dan bij bijvoorbeeld een Doorlopend krediet.
  •     Door de visacard kan het zijn dat u sneller aankopen doet die u eigenlijk niet nodig heeft.

Visacard: Tot slot.

Indien u een visacard gaat gebruiken dient u zich ervan te verzekeren dat u de voorwaarden kent en deze ook kunt nakomen. Dit is nodig om latere problemen te voorkomen. Wanneer u dit in acht neemt kunt u genieten van de vele voordelen die de visacard u kan leveren.

Het verschil tussen een Mastercard en een Visacard.

Het grootste verschil tussen een Mastercard en een Visacard zijn voornamelijk de jaarlijkse kosten voor het gebruik van de kredietkaart en de rentepercentages over het opgenomen bedrag. Verder zult u ook met de Mastercard gebruik kunnen maken van betalingen in het buitenland en op het internet.