Hoe kan ik het meeste geld sparen?

Sparen is een populaire bezigheid van veel Nederlanders. Dit is niet zo verwonderlijk natuurlijk als je bedenkt dat je met sparen eigenlijk gewoon geld verdient op een heel veilige manier zonder er ook maar iets voor hoeft te doen. Het is erg verstandig om al het geld waar u niet direct een bestemming voor hebt naar de bank te brengen en daar te verzamelen op een spaarrekening. Een gewone spaarrekening geeft u namelijk een relatief hoge rente wat u maandelijks of jaarlijks op uw rekening zult ontvangen zonder dat u hier verder iets voor hoeft te doen.

Hoogte rente.

online sparen

Er bestaan in Nederland nog wel wat verschillen wat betreft de hoogte van de rente die iemand ontvangt over het geld wat op zijn/haar spaarrekening staat. De rentepercentage liggen doorgaans tussen de 1% en de 3%, hetgeen bij hoge bedragen natuurlijk al snel om een redelijk verschil gaat. Het zijn vaak de bekende en betrouwbare banken die iets minder rente geven over uw spaargeld dan de minder bekende en wellicht minder betrouwbare banken. Niet in de eerste plaats omdat deze laatstgenoemde banken toch veel nieuwe klanten zullen moeten werven en dit vaak gebeurt door het bieden van hogere rentes. Dit brengt wel met zich mee dat het misschien iets meer risico omvat.

De internet spaarrekening?

Internet sparen stijgt de laatste tijd qua populariteit. Dit heeft onder andere te maken met het feit dat alles gewoon te regelen is thuis vanuit je luie stoel en het feit dat het internet in het algemeen bijna niet meer te vermijden is. Daarnaast is de rente die er wordt geboden op de internetspaarrekeningen vaak erg gunstig. Ook kun je vaak over je geld beschikken zonder dat hier extra kosten bij komen kijken. Het beheer van de internetspaarrekening kun je ook volledig vanuit thuis regelen en is daarbij erg overzichtelijk voor een ieder.

Verschillende aanbieders.

Voordat u een internet spaarrekening af gaat sluiten is het erg verstandig om u even goed te oriënteren op de verschillende aanbieders die er zijn. Net als bij een gewone spaarrekening kunnen er nogal wat verschillen zitten in de hoogte van het rentepercentage dat er wordt geboden over uw spaargeld. Mede doordat er steeds meer aanbieders van spaarrekeningen en dus ook van internetspaarrekeningen op de markt komen zijn er steeds meer verschillen te bespeuren. Naast het verschil in de rente die je ontvangt over je online spaargeld kunnen er ook nog andere factoren verschillend zijn zoals bijvoorbeeld transactiekosten of het beheren van je rekeningen.

Veiligheid.

Veiligheid is iets wat bij iedereen hoog in het vaandel staat als het gaat om geld en om het online sparen van geld. Het mogelijke nadeel aan internet sparen is dat het internet natuurlijk minder veilig is dan het sparen bij een bank zelf. Hoewel de meeste banken er alles aan doen om hun internet sparen zo veilig mogelijk te maken is de mogelijkheid altijd aanwezig dat er een maas in de veiligheid zit. Ook kan het af en toe komen dat een website bezig is met onderhoud waardoor u tijdelijk geen beschikking heeft tot uw spaarrekening.

Besparen is ook sparen

Een logische manier om meer geld te sparen is door te bezuinigen in uw kosten. Zaken waarop veel bespaard kan worden doorgaans zijn bijvoorbeeld brandstofkosten, mocht u een auto hebben. Ook energiekosten kunnen vrijwel altijd omlaag door gewoon de lampen uit te doen als ze niet nodig zijn en de verwarming uit te doen terwijl het raam open staat. Besparen op uw mobiele telefoon scheelt vandaag de dag ook al snel een hoop geld, het geen u vervolgens op uw Internet spaarrekening kan zetten zodat u er ook nog eens rente over ontvangt.