Intrest korting op je energielening

Krijg nu 1,5% intrest korting op je energielening.

Intrest korting op je energielening

‘Vele Belgische gezinnen hebben misschien wel te kampen met de gevolgen van de economische crisis, maar drukken toch hun ideeën door inzake het energiezuiniger maken van hun woning. Er wordt dubbel glas geplaatst, zonnepanelen op het dak geïnstalleerd enzovoort. Toch wel grote uitgaven die gelukkig nog worden ondersteund door de Vlaamse overheid met een op je energielening met een interestkorting van 1,5 procent.

Sinds augustus 2015 kunnen namelijk privépersonen die energiebesparende investeringen willen doen aan hun huis en daarbij genoodzaakt zijn een lening aan te gaan, een ‘energielening’ aangaan. Dit soort lening is in het leven geroepen door de staatssecretaris voor Milieufiscaliteit, en houdt nog maar een aspecten in.

Nu biedt de overheid nog steun aan deze groep van initiatiefnemers door 1,5 procent van de rentevoet op zich te nemen. Dat betekent dat een lening een stuk goedkoper wordt. Ten tweede is sinds kort niet meer mogelijk via een belastingvermindering van 40 procent de overige interesten te reduceren daar waar het vroeger dat dit laatste voordeel enkel gelde voor huiseigenaars wiens huis al langer dan 5 jaar in gebruik is.

De energielening en de door iedereen te genieten 1,5 interestkorting kan elke privépersoon aanvragen als hij een krediet afsluit bij een financiële instelling. Het geld kan echter wel enkel en alleen gebruikt worden om energiebesparende investeringen te bekostigen. Dat wil zeggen dat het dient om bijvoorbeeld zonnepanelen aan te kopen, je woning te voorzien van dubbele beglazing, jouw dak, muren of vloer te isoleren enzovoort.

Energieleningen kun je aangaan voor een minimaal bedrag van maximum 10.000 euro lenen. Dit bedrag moet terugbetaald worden over een periode van 5 jaar. De intrest bedraagt 0% of 2%.. Dat houdt dus in dat als je met zijn 2-en bent, je jaarlijks ook maar maximaal10.000 euro kan lenen. Deze financiële ruggensteun is nu nog altijd aan te vragen in je gemeente.