Lenen met de geldreserve MyLine van Cofidis
|Met een geldreserve MyLine van Cofidis voormalig Cofidis direct cash genaamd kunt u nu direct geld lenen. U kunt dit nu afsluiten via de bekende website van Cofidis zelf. Bij een geldreserve van MyLine spreekt u op hun website de hoogte van de lening af. Vervolgens mag u zelf bepalen hoeveel u hiervan opneemt. Zo kunt u bijvoorbeeld met Cofidis afspreken dat u maximaal 10.000 euro mag lenen.
Over het bedrag dat u gebruikt moet u uiteraard rente betalen. Bij een geldreserve MyLine van Cofidis bepaalt u zelf hoeveel geld u opneemt van het geldreserve en een belangrijk voordeel is dat u een speciale bankpas krijgt bij Cofidis en hiermee kunt u geld opnemen bij een geldautomaat.
Vrijwel alle grote banken in Nederland bieden een geldreserves aan. Echter, niet alle banken gebruiken dezelfde benaming voor deze kredietvorm. Zo gebruikt de ABN-AMRO in plaats van de term geldreserve het flexibel krediet. Waar u vooral op moet letten bij het lenen is de hoogte van de rente. Verder moet u zich afvragen of in uw situatie een geldreserve de beste keuze is, of dat u misschien beter een persoonlijke lening kan afsluiten.
Inhoudsopgave:
Waar kunt u nog deze flexibele kredietvorm afsluiten?
Vrijwel alle grote banken in Nederland bieden zo een kredietvorm aan. Door het afsluiten van een geldreserve kunt u flexibel geld lenen. U kunt bijvoorbeeld ook een geldreserve afsluiten bij de ABN-AMRO deze noemt haar geldreserve het ‘flexibel krediet’.
U krijgt bij de ABN-AMRO ook een speciale kredietpas waarmee u geld kan opnemen van uw flexibel krediet aan elke bank-automaat. Bij de ABN-AMRO kunt u ook eenvoudig uw saldo opvragen op uw mobiele telefoon met behulp van de Saldo App. Een andere aanbieder van geldreserves is Rabobank. Als u een geldreserve afsluit bij de Rabobank heeft u de mogelijkheid om zelf via Rabo Internetbankieren geld van uw geldreserve over te boeken naar uw betaalrekening.
Het saldo van uw geldreserve kunt u ook eenvoudig inzien via Rabo Internetbankieren. Ook de ING biedt een geldreserve aan. Bij de ING heet dit geldreserve het ‘Voordeelkrediet’. Een belangrijk voordeel aan het geldreserve van ING is dat u als huiseigenaar het geldreserve kan afsluiten tegen een lagere rente.
Maar waarom dan lenen bij Cofidis?
Het lenen met een geldreserve MyLine van Cofidis biedt een aantal voordelen ten opzichte van andere soorten aanbieders. Met een geldreserve MyLine van Cofidis kunt u namelijk zelf bepalen hoeveel en wanneer u geld wilt opnemen. Bij Cofidis betaalt u dan ook alleen rente over het deel dat u heeft opgenomen van het bedrag.
Bij een persoonlijke lening bijvoorbeeld, zou u rente over de gehele lening moeten betalen omdat u het hele bedrag in één keer uitbetaald krijgt. Met een geldreserve creëert u als het ware extra financiële ruimte, waarbij u zelf bepaald wanneer en hoeveel u opneemt. Een geldreserve MyLine van Cofidis kan bijvoorbeeld een goede keuze zijn als u bezig bent met een verbouwing en regelmatig geld nodig heeft voor diverse dingen als bijvoorbeeld een nieuwe keuken of de aankoop van een nieuwe vloer.
Een groot verschil tussen een flexibel krediet en andere kredietvormen is dat u bij Cofidis tussentijds kan aflossen. Bij de meeste banken wordt het geld ook standaard afgesloten inclusief overlijdensrisicodekking. Bij het afsluiten bij een andere kredietverstrekker kunt u het beste goed controleren of dit ook het geval is.
Waar op letten bij het afsluiten van een geldreserve MyLine van Cofidis?
Indien u een MyLine van Cofidis wilt afsluiten kunt u het beste rekening houden met een aantal zaken. Zo kunt u het beste goed nagaan hoe hoog de rente is die u moet betalen, ook is het van belang of de rente variabel of vast is. Indien de rente variabel is kan de hoogte van de rente gaan veranderen. U kunt het beste goed nadenken over de hoogte van het bedrag dat u wilt lenen u wilt natuurlijk niet teveel lenen waardoor u later mogelijk in de problemen komt bij het afbetalen van de lening en het betalen van de rente.
Bij een Cofidis krijgt u standaard een kredietpas bij het afsluiten van dit flexibel krediet. Dit is echter niet bij alle banken het geval. Overigens verschilt de rente per bank flink, vraag daarom altijd eerst een aantal offertes op bij verschillende banken voordat u daadwerkelijk een lening afsluit. Bij veel kredietverstrekkers heeft u standaard een overlijdensrisicodekking, ga daarom altijd na of dit ook het geval is bij de kredietverstrekker waar u een flexibel krediet wilt afsluiten.