Liften: Toen en nu

Voor 20ste eeuw hadden we te maken met liften met machinekamers. Deze liften namen extra plaats in de gebouwen. Sinds eind 20ste eeuw zijn er machinekamer loze liften wat nu ook alleen maar wordt aangeboden en gebruikt. Dit is een moderne en duurzame ontwikkeling voor de liften.

kleingoederenlift

Wat is een lift?

Een lift is een verticaal transportsysteem met vaste stopplaatsen, bedoeld voor het vervoer van personen en/of goederen. Er zijn verschillende soorten liften zoals personenliften, goederenliften en plateauliften.

Personenlift

Transport is niet alleen buiten gebouwen belangrijk geworden maar tegenwoordig ook binnen gebouwen. Personenliften zijn een ‘need’ in gebouwen en kantoren. Alle personenliften hebben 1 doel en dat is mensen sneller en eenvoudiger transporteren naar hogere gedeelten van een gebouw. Er zijn verschillende soorten liften die je kunt aanschaffen, o.a. standaard liften, huisliften, bed-/brandcardliften en buitenliften. Al deze liften kunnen naar eigen wensen en behoeften aangepast worden.

Goederenlift

Net als de personenlift is een goederenlift ook erg belangrijk geworden in gebouwen. Het zijn belangrijke liften om zware objecten en producten te verplaatsen. Er zijn verschillende soorten goederenliften waarvoor je het kunt gebruiken. Zo heb je een Primeurlift die zware en/of grote goederen transpoort zoals een auto. Dit soort liften zorgen ervoor dat je producten eenvoudiger verplaatst. Een ander veel voorkomende lift is een kleingoederenlift. Deze lift transporteert de goederen of eet- en drinkwaren op een snelle, veilige, en ergonomisch verantwoorde manier en zijn toepasbaar in o.a. een winkel, keuken, magazijn, of bibliotheek.

Plateaulift

Het is niet makkelijk voor mensen met een rolstoel en scootmobiel om gebruik te maken van de trap. Plateaulift is dan ook de oplossing. Plateaulift biedt deze mensen de mogelijkheid om het gebouw eenvoudiger te bereiken. Deze liften staan meestal naast de trap. Ook hiervan heb je verschillende soorten zoals Rol In Stairs, Rol In Cubic, Low Up Hidden etc. De Plateauliften nemen niet zoveel plaats in vergelijking met de standaard liften.