Op zoek naar een matras? Probeer vooral uit

De bedoeling van een comfortabel matras is het verzorgen van een prettige basis. Een prettige basis met als doel om een optimale nachtrust te bevorderen. De rug en nekwervels behoren in een rechte lijn te liggen. Met een goede basis worden de pintjes verminderd en de druk op de bloedvaten tot een minimum beperkt. Als gevolg hiervan geniet jij van een betere nachtrust. Deze gedachtegang lijkt simpel, maar wordt lang niet altijd bereikt. Een matras kiezen is niet makkelijk en behoort vooral op een zorgvuldige manier te gebeuren.

De tijd nemen

Tachtig procent van de matrassen wordt aangeschaft door een beslissing te maken die binnen twee minuten al plaatsvindt. Vaak gebeurt dit zonder unanieme instemming van een eventuele partner, in het geval van een bed voor twee personen. Twee minuten is simpelweg veel te kort, om een beslissing te kunnen maken voor een matras om nog jaren op te moeten slapen. Een matras is geen goedkoop product en vormt een belangrijk onderdeel van het bed. Neem daarom meer de tijd. Totdat je volledig overtuigd bent van de juiste keuze. Overleg ook vooral. Overleg met jouw partner en overleg met de verkoper.

Kies voor een specialist

Beslissen doe je vaak niet alleen. Beslissen doe je in overleg met je eventuele partner, maar ook met de verkoper. Een matras kiezen gebeurt op factoren zoals comfort, maar ook op basis van een juiste afstemming op jouw fysieke kenmerken en persoonlijke voorkeuren. Vraag daarom naar gericht advies. Advies van een expert. Een specialist die zijn producten kent en al jaren advies heeft in de markt van bedden, slaapkamer producten en de vervaardiging daarvan. Bedden wijken onderling af en dat geldt ook voor matrassen.

»  Wil jij kunnen rekenen op gericht en deskundig advies? Laat je dan goed inlichten en kies voor expertise. En onthoud vooral: neem de tijd en probeer uit. Net zolang als dat jij nodig acht.