Welk is een goed gezelschapsspel om mee op vakantie te nemen?

Iedereen houdt wel eens van een spelletje. Vakanties zijn een periode bij uitstek om te spelen. Maar er zijn zo veel verschillende gezelschapsspellen op de markt dat het vaak moeilijk is om te kiezen wat je nu best kopen kan. Welke titel is leuk, compact, betaalbaar en geschikt voor het gezin?

Simpel spannend dobbelspelletje

mansions of madnessLaten we “Mansions of Madness”, “Descent”, “Zombicide” en andere, letterlijk en figuurlijk, zware spellen al maar direct vergeten. We zoeken een toegankelijk spelletje voor iedereen dat goed in de reiskoffer past. Ik denk dan bijvoorbeeld aan het spelletje “Qwixx” van White Goblin Games.

Qwixx is een snel, simpel en spannend dobbelspel. Afhankelijk van de dobbelworp mag je kruisjes zetten op jouw scoreblad. Hoe meer kruisjes je zet, hoe meer punten je scoort. Een spelletje Qwixx is op een kwartiertje gespeeld. Het kost nog geen €10 euro en het is geschikt voor 8 jaar en ouder.

Speel je graag alleen?

Heb je niemand om mee te spelen of speel je ook al eens graag alleen? Probeer dan zeker het spel “Vrijdag” van 999 games. Vrijdag is een kaartspel dat zich afspeelt op een eiland. Mooi vakantie thema toch?

Het spel Vrijdag is gebaseerd op de roman van de Engelse schrijver Daniel Defoe. De speler probeert Robinson door het spel te leiden. Hij verbetert zijn vaardigheden en helpt hem gevaren te overwinnen. Om het eiland te kunnen verlaten, moet Robinson 2 piraten overwinnen. Het spel Vrijdag duurt ongeveer 25 minuten. Het kost ongeveer €12,50 en het is geschikt voor 10 jaar en ouder.

Bovenstaande zijn twee toffe gezelschapsspelletjes die je heel gemakkelijk bij in jouw valies zullen passen. Veel spelplezier!