Zomerkampen 2016

Zomerkampen zijn er in alle vormen en maten. Een zomerkamp is voor veel jongeren de eerste kennismaking met een vakantie zonder ouders. Er zijn veel zomerkampen in Nederland zelf te boeken, maar voor iets avontuurlijker ingestelde jongeren zijn er ook veel zomerkampen buiten Nederland te vinden. Hieronder vind je een aantal zomerkampen die buiten Nederland georganiseerd worden voor jongeren vanaf 15 jaar oud. Lees snel verder.

Zomerkampen Frankrijk

Voor veel jongeren is Frankrijk bekend terrein van vakanties met de ouders samen. In Frankrijk worden in de Alpen verschillende zomerkampen georganiseerd voor jongeren die houden van avontuur. De minimumleeftijd is 15 jaar, de maximumleeftijd is 17 jaar. Zo ontstaat een grote groep gelijkgestemde jongeren die allemaal enorm uitkijken naar een zomerkamp met avontuur en actie.

Frankrijk Actief

In Frankrijk is er keus uit drie verschillende zomerkampen. Zo is er Frankrijk Actief waar jongeren terecht kunnen die vooral op zoek zijn naar een gezellige en actieve vakantie, maar die niet bloedfanatiek zich helemaal uit willen putten. Op het programma en inbegrepen bij de reissom zijn onder andere raften, canyoning en een spectaculaire survival challenge aan het einde van de jongerenreis.

Canyoningvakantie in Frankrijk

Een tweede optie die erg populair is is de speciale canyoningvakantie in Frankrijk. Dit zomerkamp is ideaal voor sportieve jongeren die houden van avontuur en een week intensief op zomerkamp willen. De reis is spannend, avontuurlijk en wordt door een Nederlandse beroepsgids geleid.

Zomerkamp Actief PLUS

De derde optie die veelgebruikt wordt is het zomerkamp Actief PLUS. Dit is net een stukje intensiever en ideaal voor jongeren die al wel eens geraft of geklommen hebben en tijdens hun zomerkampen op zoek zijn naar wat extra avontuur.

Wil je snel meer weten over Frankrijk en de verschillende activiteiten? We helpen je graag verder met een onvergetelijke actieve jongerenreis.